Dietmat

Vill bara säga att woow vilken tryck jag fick idag på gymmet man vill alltid ha det så ju. Jag tog bild på en måltid och ska lägga upp den här nu så ni vet lite om vad min diet mat innehåller!





* 50g ris
* 200g kycklingfilé
* Lite grönsaker

F.A


Helloooo !


Har inte skrivit något inlägg för att jag faktiskt har varit i Göteborg med min vackra och underbara tjej. Där var det riktigt varmt 28 grader och helt kvavt men när jag kom hit så var det regn synd om oss här men hoppas det blir bättre väder snart. Jag hade min ätardag där så jag njöt verkligen men nu är man här igen och idag ska jag träna axlar och biceps så det kommer att bli hårt pass som vanligt. Jag älskar och träna hårt för då njuter jag verkligen av träning, men samtidigt så lyssnar jag alltid på kroppen, väldigt viktigt att lyssna på kroppen så man inte skadar sig. Hoppas att ni har haft bra helg för det har jag ;) ….Peace
F.A


Bilder från dagens pass.

Hej igen!

Idag blev det riktigt bra rygg pass kände totalt pump och lyckades med att ta några bilder som jag lovade er tidigare. Som sagt just nu så tränar jag med lättare vikter fast med flera reps. Tänk på att få kontakt med muskeln är väldigt viktigt oavsett om du vill gå upp eller ner i vikt, samt mentalitet är ännu viktigare, att tänka att DU KAN GÖRA DET då kan du göra det utan tvekan ;)

 

Och här nedan kommer bilderna:



F.A


God morgon!


Vaknade helt seg men nu är det bättre efter att jag ätit mitt havregryn och protein. Idag kommer det att bli hårt pass, kommer och träna rygg och triceps och ska försöka ta några bilder som jag förmodligen kommer att lägga här under kvällen.

Vädret börjar bli lite bättre vilket gör att man mår bättre helt enkelt. Älskar sol,  hoppas det fortsätter så och hoppas ni ska ha en jätte bra dag, Träna hårt!

F.A




Tips och Råd

Hello hello!
Tänkte bjuda på några tips och råd idag som jag har fått av mina tränings erfarenheter som ni kan få nytta av :

 

 

• Ifall du har något slags sjukdom som t ex hjärtsjukdomar, diabetes mm.… så föredrar jag att du först och främst få godkännande av din läkare innan du startar någon typ av motion.

 

• Jag tillråder att du ska ha egen personlig tränare för att bygga program som är kompatibelt med vad du exakt behöver och följa utvecklingen regelbundet.

 

• Träning, kost, kosttillskott, vila och mentalitet är alla viktiga komponenter i ett träningsprogram, var och en av dessa komponenter har sin speciella bemärkelse och för att få bästa resultat så ska man vara engagerad av alla dessa komponenter.

 

• Uppvärmning är en viktig del av träningen, den förbereder kroppen inför träningen och gör så att man inte får för hög puls. Dessutom så ökar uppvärmningen blodpumpandet till muskler och leder, vilket gör det mer flexibelt för mer ansträngande övningar och därtill även minskar skador.

 

• Följa de metoder och program av de personer som har tränat länge eller som tävlar kommer inte att ge dig det önskade resultatet, eftersom dessa träningsprogram är utformade för adepter med hög nivå, och är man en nybörjare eller mellanliggande så kan det leda till överdriven träning. Just därför föredrar jag att man ska ha egen personligt tränare så man börjar rätt från början och utföra övningarna rätt, där det är svårt att rätta till fel senare när det blir en vana.

 

• Tillföljd av ovanstående punkt med överdriven träning så tycker jag att för måtta i allt bättre dvs. att man måste vara försiktig med sin träning och inte överdriva med det. Överdriver man med sin träning så kan man bryta ner sina muskler istället för att bygga upp de och så ger man inte sin kropp en chans att återhämta sig.

 

• När jag är på gymmet så ser jag alltid någon som har påbörjat sin träning förra mig på cirka en timme och han är fortfarande på gymmet efter när jag slutat min träning. Många tror att ju mer man är på gymmet och tränar desto större muskler eller bättre resultat. Det är fel! Tänk på ett viktigt grej: Det är inte hur länge man tränar som är viktigt utan det är Hur man tränar. 

 

• Ett träningsprogram eller diet måste konstrueras enligt ditt mål, vare sig du vill öka muskelmassan, minska fett, öka konditionen eller något annat mål. Ett konstruerat program enligt ditt mål utses det viktigaste steget för att nå målet så fort som möjligt.

 

• Stretching efter träningen är väldigt viktigt och har många fördelar bland annat, rörlighet, minska träningsvärk och undvika skador.  

 

 

Lycka till =)

F.A


SM

Så vad är mitt nästa mål då? Jo det är SM så klart, tävlade sist för två år sedan sen tog jag uppehåll för att utveckla mig lite och nu har jag bestämt mig att stå på scen igen och det blir i oktober alltså SM. Började min diet för exakt tre veckor sedan och hittills så ser formen bra ut och allt är under kontroll. Tränar nu med mindre vikter och flera reps så att jag kan definiera muskulaturen så mycket det går. Från och med imorgon så ska jag börja med cardio också det ska bli 20 min efter varje pass sen kan man öka beroende på hur formen ser ut och hur mycket man ska gå ner. Jag började ganska tidigt med min diet så att jag börjar sakta och inte blir stressad sen , allt ska va lungt och fint så kommer det att gå bra om gud vill.

Jag tränar på AA ELIT FITNESS GYM som är bästa gym i hela Malmö enligt mig och jätte många andra, där finns det förstås andra som ska tävla och det är så spännade att vi på teamet håller ihop och inspirerar varandra

Sist men inte minst vill jag ge några anvisningar för de som håller på att deffa eller vill deffa! 

* Försök hålla ditt kaloriintag mellan 2000 och 2500 kalorier
* Öka ditt proteinintag och försök att låta bli att äta kolhydrater på kvällen typ efter kl 18
* Låt bli att äta salt, socker och allt som innehåller snabba kolhydrater
* Drick vatten regelbundet
* Ät mindre portioner mat fördelat över dagen
* Svält inte dig själv!

För att nå dina mål krävs disciplin och hård träning så det är bara att bita i och köra på.

Här nedan kommer några bilder på dagens form efter tre veckors diet:

 
                     
                                                   F.A


Bodybuilding

 

Att ha en frisk kropp är den bästa gåva tycker jag, men hur får man en frisk och fräsch kropp? Eftersom jag är bodybuilder så tycker jag att man kan få det genom Kroppsbyggning så klart. När man är bodybuilder så äter man gott om nyttig mat allt ifrån kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler och så tränar man förstås varenda muskel i kroppen vilket gör att blodcirkulation och syreintaget förbättras. Men kroppsbyggning eller bodybuilding som det heter handlar inte bara om muskler och vikter det handlar om mycket annat. Att vara bodybuilder innebär att man har väldigt starkt psyke, att man ska ha stort tålamod och att man verkligen tror på sig själv och aldrig ger upp!

 

När jag tävlar så har jag en period som är mellan 8 till 12 veckor så kallad ”deffperioden” Att deffa som det kallas menas med att man definierar sina muskler genom att gå ner i fettvikt och få fram muskulaturens former. Man äter då väldigt lite och så måste man undvika all fettig mat så som pizza och hamburgare och nästan absolut förbjudet att äta mycket socker, godis, choklad osv.. och då blir man väldigt söt sugen ju. Men enligt mig så är en stark människa är den som kan styra över sina lustar. Då när jag väl börja min deffperiod så tänker jag faktiskt på människor i världen som svälter som kämpar bara för att få en bit bröd att äta. Genom att jag deffar så kämpar jag förstås att uppnå mitt mål samt att visa sympati och medlidande.


På min första tävling fick jag första platsen och lyckades alltså få en guld medalj och då blev jag över glad. Men på min andra tävling så hamnade jag på femte plats och tredje tävlingen hamnade jag på fjärde plats då var jag faktiskt junior men ändå tävlade med seniorer och där var det mer än 20 stycken atleter. Efter detta så slutade jag inte kämpa utan jag blev starkare och fick mer motivation för att utveckla mina svagpunkter. Bodybuilding har dessutom lärt mig att förlora är inte slutet utan det gör att man blir starkare genom att kunna kämpa ännu mer så man utvecklar sig för att uppnå sitt mål och det är i för sig en vinst.

Så galen i mat blir man efter deffperioden! Just nu håller jag på o deffa faktiskt. Saknar hamburgare :(

 


Hej gott folk!


Ska börja blogga här tänkte jag och skriva om min träning och om min framtida karriär inom kroppsbyggning =)

Börjar med att skriva lite om mig själv :D

Jag heter Fadel Alkhamisi och är 25 år, kommer ursprungligen från Irak , flyttade hit när jag va 13 år har alltså varit i Sverige i 12 år nu och bara bott i Malmö =) .

Jag har alltid varit ambitiös därför kämpade jag med språket först när jag flyttade hit och så lyckades jag till sist med att hamna i Malmö högskolan där jag pluggade till Biomedicinsk analytiker. Är faktiskt inte klar med utbildningen så just nu har jag uppehåll från pluggandet.

Jag har alltid älskat o träna , tränade mycket kampsport innan sen började jag på gym för ungefär 5 år sedan och då ville jag aldrig sluta gymma :D ...Kroppsbyggning är verkligen min grej och det handlar inte bara om muskler och vikter utan det handlar om mycket annat. Kommer nog gå in på det i mitt nästa inlägg =)



Ett leende förlänger livet!
Må bra =)

F.A