Mycket bra pass.

Vikten är på väg uppåt och det känns bra, igår tränade jag rygg och triceps och idag blev det axlar med biceps. Tänkte skriva om de sista två passen för jag fick verkligen bra pump.

Rygg:

latsdrag framifrån:   10 rep 3 set

Pull over ryggmaskin: 8 rep 3 set

latsdrag smalt grepp: 12 rep 3 set

En valfri ryggmaskin: 10 rep 3 set

Hypersträck: 15 rep 3 set

Triceps

En hand pushdown: 12 rep 3 set

Hantlar liggande bakom huvudet: 8 rep 3 set

Vanlig pushdown: 10 rep 3 set

 

Dagens pass axlar och biceps. Riktigt bra kombination, jag rekommenderar den!

Axlar:

Axelpress med skivstång framifrån: 8 rep 3 set

Axelpress maskin bakom nacken (Alternativ, du kan köra axelpress med hantlar bakom nacken): 10 rep 3 set.

Sidolyft med kablar: 10 rep 3 set

En hantel sidolyft: 8 rep 3 set

Bakaxlar maskin: 12 rep 3 set

Biceps

Biceps curls maskin: 10 rep 3 set

Biceps med kabeldrag uppifrån: 8 rep 3 set

En hantelcurl, sittande: 10 rep 3 set

 

Tips: Försök att inte tänka mycket på vikten så det blir för tungt och det blir fel, tänk istället på kontakten och att utföra övningen rätt!



F.A

 


Sömn är viktigt - Hypnic ryck

Har det hänt dig att du är helt inne i sömnen och drömmar en läskig dröm som t ex om att du ska falla ner från nåt högt och så precis när du ska nå marken så vaknar du ...helt chockad som om du skulle dö på riktigt?

Detta ryck kallas hypnic ryck. Människor beskriver ofta det som ett fallande känsla eller en elektrisk stöt, och det är en helt normal upplevelse. Det är vanligast när vi sover obehagligt eller trött.

Brist på sömn förvirrar muskler och hjärnan, musklerna försöker ständigt att slappna av och stänga ner för vila, medan hjärnan är vaken vilket skapar "feltolkningar" och när vi slappnar av i sömnen,  genomgår kroppen förändringar i temperatur, andning och muskelavslappning. Hypnic ryck kan vara ett resultat av att musklerna är avkopplande. Hjärnan tappar kontroll över musklerna och skapar en liten dröm där man faller ner, och det signalerar våra lemmar att vakna upp, och därför ryckter ben eller armar.


Detta hände mig i förr igår , jag va i en hiss och den slutade att funka, tryckte på alla knappar men ändå funkdade den inte jag fasnade där sen så hoppade jag litet hop och helt plötsligt faller hissen ner väldigt snabb och precis innan jag är nere marken så vaknar jag med hjärtat nere vid mina fötter, helt skrämd som om jag skulle dö på riktigt.


Kroppen är en hel värld och allt som händer i den har sin orsak. Brist på sömn gör att musklerna inte alls mår bra och därför måste man ha tillräckligt med sömn så att musklerna vilar ordentligt och växer.

Se till att sova nog så ni drömmar sött :)



F.A


Kramp

Ibland får man  kramper i musklerna som gör ont och är väldigt irriterande. Jag får ibland kramper  efter träningen, kommer ihåg att jag nån dag fick en kraftig kramp i vaden under sömnen som fick mig att skrika.

Kramp är muskelsammandragning som uppkommer vanligen som reaktion på överansträngning.
När små artärer får för mycket blod och blir trånga kan det leda till kramp i musklen. Tryck på nerverna eller på musklerna helt enkelt kan göra så att man får smärtsama kramper. Kramper kan även komma upp när det blir vätskebrist, brist på mineraler samt salt!

Därför är det viktigt att man dricker tillräckligt med vatten och intar alla mineraler som behövs. Att värma upp ordentligt innan träningen minskar risken att få kramp.

Det bästa sättet att bli av med kramper är att sträcka ut den krampade muskeln och massera den försiktigt. Kylning och uppvärmning av musklen kan också göra att krampen försvinner.

Det är klart att man ska träna hårt , men man ska förstås ta hand om sin kropp genom att lyssna på den när det säger ifrån. Ibland är man slarvig med små saker som t ex att ta mineraler eller att dricka tillräckligt med vatten vilket kan leda till kramper ont i lederna osv...

Träna hårt men träna smart och ta hand om din kropp!

F.A 


RSS 2.0